woensdag 10 december 2014

Hand in hand naar de OCMW


Gisteren waren we met een alleenstaande mama en haar kindje van anderhalf naar de Ocmw in Herentals. Heel regelmatig krijgen we oproepen van noodgevallen. Een familie die uit hun huis wordt gezet, een andere die zonder mazout komt te staan, een moeder die zo zwaar onder de schulden gebogen leeft dat ze een zelfmoordpoging doet, en jonge man bij wie de elektriciteit wordt afgesloten... eindeloze lijst van schrijnende verhalen waarvan jouw maag zich omdraait.
Gisterenmorgen zijn we met Yvette in de auto gestapt en tot aan de Ocmw in Herentals gereden om een moeder bij te staan die na een ruzie nergens meer terecht kon met haar jonge zoontje.

En voor het eerste keer met een goed gevoel naar buiten gekomen.. de mevrouw was erg bewogen om een oplossing te zoeken, we hadden het gevoel dat ze geholpen zal worden.

Ik moet zeggen dat dit een primeur was voor mij. Al die jaren dat ik met mensen in crisis situaties aanklop bij de verschillende Ocmw's zijn we nog nooit geholpen geweest. Tot nu toe, al die mensen die we vergezelden in hun zoektocht naar een oplossing werden afgewezen.

Of je Belg was of buitenlander, met of zonder papieren, heb je jarenlang belastingen betaald en sociale bijdragen, het maakte niet veel uit. Keer op keer kwamen die mensen in zware crisis niet in aanmerking voor hulp. Keer op keer werd uiteindelijk oplossing gevonden bij de medemensen, gewone burgers zoals jij en ik.

Dank je wel Ocmw Herentals voor het herstellen van mijn zwaar beschadigde vertrouwen in de overheidsorganisaties!

0 reacties:

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage