dinsdag 20 januari 2015

Solidariteit, familie gevoel en samenhorigheid


Ik ben de laatste weken aan het werken. Een echte job, met baas, salaris, collega's en al... Tja, de weggeefwinkel is fantastisch, maar zelfs bij ons zijn er wat facturen die met harde euro's moeten betaald worden.
Het was eerst eventjes wennen. Bedrijven die vandaag moeten overleven zijn toch anders... Prestatie gericht, wat stress, druk, soms toch wat haast... mensen die elkaar met plezier op elkaars fouten wijzen, anderen die behoefte hebben om zichzelf constant in de bloemetjes te zetten.
Ik vond het nogal zwaar, en vorige week was ik vol nostalgie langs de vrijwilligers geweest in Lommel, die toch eerder elkaar een luisterende oor, een schouder proberen te bieden.
Gelukkig kwam ik een fantastische vriendin daar tegen, Griet van Akindo, en ik luchtte even een stukje mijn hart op. Ze had perfect advies voor mij: "Het is duidelijk dat je daar een extra doel nodig hebt... Je moet naast jouw werk, ervoor zorgen dat je daar de sfeer verandert."
Ik ben de volgende dag aan de slag gegaan.. proberen te doen waar ik "goed in ben". Naast mijn taak, probeer ik samenhorigheid, vriendschap en vreugde te brengen in het bedrijf... Ik ben zelfs heel letterlijk aan het kuisen gegaan. In de lege momenten wat stof afdoen, of de terrein aan het wegen om de energie te proberen te herstellen..
Of het lukt? Geen idee.. ik ben in ieder geval heel gelukkig door mijn nieuwe doel en de uitdaging. En natuurlijk doordat ik wat straal worden de mensen om me heen altijd een stuk vrolijker.
Het is effectief een plezier geworden om te gaan werken nu.. Dank je wel Griet!!
En de mooie familie van de weggeefwinkel waar ze mij hebben geleerd dat je in harmonie met elkaar kan en zou moeten werken!!! <3

2 reacties:

Op 21 januari 2015 om 13:04 , Blogger Mieke Claes zei...

waawwhh, jou als collega hebben moet leuk zijn, ik wens dat je 'operatie' slaagt :-)

 
Op 3 februari 2015 om 06:31 , Anonymous Anoniem zei...

Warm mens, krachtig & creatief, met jou inzet kan dit zeker niet stuk, lieve Annemarie, en de collega's zullen zeker ook mensen zijn op dezelfde golflengte ...
Toch overwegen te verhuizen ....

 

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage